Op de online-markt worden regelmatig tweedehands verdiepingsvloeren aangeboden. Vaak lonkt hier een ogenschijnlijk groot prijsvoordeel. Veel ondernemers stellen zichzelf dan ook terecht de vraag; is het verstandig om een gebruikte verdiepingsvloer te kopen? Of kan ik misschien toch beter voor een nieuwe vloer kiezen?

Wat zijn nu precies de voordelen en de haken en ogen van een gebruikte verdiepingsvloer? Vanuit ons specialisme op het gebied van verdiepingsvloeren delen wij graag onze ervaring met u.

Op zoek naar een gebruikte verdiepingsvloer
Een nieuwe verdiepingsvloer wordt (bijna altijd) op maat ontworpen zodat de gebruiker zo efficiënt en prettig mogelijk kan werken. Bij aanschaf van een gebruikte vloer koopt u in feite de ideale werksituatie van de vorige gebruiker. Het is dus raadzaam om uzelf af te vragen of deze oplossing ook voor u volstaat. Houdt bijvoorbeeld rekening met de posities van de kolommen. Staan deze straks niet op een hinderlijke positie en kan de betonvloer van uw pand de kolomdruk ter plaatse aan? Ook is het verstandig om vooraf rekening te houden met de afmetingen van reeds aanwezige magazijnstellingen of de masthoogte van uw heftruck.

Voldoet een tweedehands vloer aan de door u gewenste prijs, het benodigde draagvermogen, de juiste maatvoering en verkeren de materialen in goede conditie, dan treft u het zonder meer! Is dit niet het geval, dan kan een niet geheel passende verdiepingsvloer nog steeds een interessante optie zijn. Bijvoorbeeld wanneer u bepaalde zaken voor lief neemt omdat de vloer voor slechts een korte periode van 2 á 3 jaar gebruikt gaat worden.

Gaat u tot aanschaf van een gebruikte vloer over? Wees u dan bewust van de veiligheidsrisico’s. Bouw de verdiepingsvloer alleen conform het oorspronkelijke ontwerp op. Aanpassingen zonder overleg met de Engineer brengen zondermeer veiligheidsrisico’s met zich mee. Het is dan ook raadzaam om alleen een gebruikte verdiepingsvloer te kopen welke voorzien is van de originele tekeningen (en berekeningen) van staalconstructie en vloerpanelen. Zo weet u tevens wie de fabrikant of leverancier is voor het bijbestellen van extra of vervangingsmaterialen.

Staat de gebruikte entresolvloer eenmaal kant-en-klaar in uw bedrijfsruimte? Laat dan een veiligheidsinspectie uitvoeren om er zeker van te zijn dat de verdiepingsvloer aan de wettelijke veiligheidseisen voldoet. Na goedkeuring van de keurmeester staat er niets meer in de weg om uw vloer in gebruik te nemen!

Een nieuwe verdiepingsvloer
Voldoen de aangeboden tweedehands vloeren niet aan uw wensen? Dan is een nieuwe verdiepingsvloer wellicht een passend alternatief. De aanschafprijs hoeft hierbij geen groot obstakel te zijn. Hoewel deze vaak iets hoger ligt zijn er natuurlijk ook vele voordelen. Hierbij kunt u denken aan: een optimale maatvoering passend bij uw bedrijfsprocessen, fabrieksgarantie, uitvoering conform de laatste regelgeving, inclusief opleverkeuring, een gegarandeerde restwaarde, geen onverwachte kosten door ontbrekende materialen. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot lease en huur van de entresolvloer.

Conclusie
Hoewel het slechts in een beperkt aantal gevallen voorkomt dat u een gebruikte verdiepingsvloer kunt kopen die exact op uw wensen aansluit, kunt u zeker spekkoper zijn! Dat geldt ook wanneer u een oplossing voor een korte periode zoekt en eventuele ongemakken voor lief neemt. Let echter wel op de aanwezigheid van technische tekeningen en specificaties. Kiest u voor een door Twinfloor aangeboden tweedehands entresolvloer dan is hierin uiteraard te voorzien.

Heeft u echter specifieke wensen en stapt u over een hogere aanschafprijs en mogelijk iets langere levertijd heen? Of kiest u voor het leasen of huren van een verdiepingsvloer? Dan heeft u met een nieuwe vloer vele voordelen waardoor u uw investering dubbel en dwars terugverdient.

Heeft u meer advies nodig bij uw keuze voor een nieuwe of tweedehands verdiepingsvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Door: Marco Hofland

Verdiepingsvloer Twinfloor lr02