In mijn vorige blogartikel schreef ik dat een stalen verdiepingsvloer al snel de voorkeur geniet boven alternatieven. Ook gaf ik aan dat er tal van toepassingen zijn waarvoor een verdiepingsvloer ingezet kan worden, waaronder voor de opslag, productie, voor de retail, kantoren of fitnesscentra (uiteraard zijn er nog tal van toepassingen, maar dat laat ik over aan uw eigen inlevingsvermogen!).

verdiepingsvloeren

Buiten het feit dat stalen verdiepingsvloeren goedkoper en sneller te realiseren zijn, bieden ze ook nog mogelijkheden wat betreft maatwerk. Je kunt een verdiepingsvloer namelijk halverwege de ruimte laten eindigen, in plaats van dat deze de volledige ruimte bedekt. Hierbij is het wel zo veilig dat de verdiepingsvloer voorzien is van een leuning. Deze zijn er in meerdere soorten en maten.

Leuning ballustrade verdiepingsvloer

Ook wat betreft de bereikbaarheid van de verdiepingsvloer is er keuze. Zo heeft u meerdere mogelijkheden om personen of goederen de verdiepingsvloer te bereiken. Hierbij moet u denken aan een trap, lift of een transportband die verbonden is met uw verdiepingsvloer. Daarnaast is er voor organisaties die de entresolvloer gebruiken voor de opslag een mogelijkheid om de vloer te voorzien van palletopzetplaatsen.

Zoals u wel door hebt, is er veel ruimte voor maatwerk. Zo heeft u niet alleen de keuze in de vloer en de accessoires, maar ook in de afmetingen van de vloer, het aantal verdiepingen en zelfs de kleur. Deze vloer kunt u in uw huisstijl kleur laten poedercoaten.

Waar bestaat een entresolvloer uit?

Een entresolvloer is snel op te bouwen, maar desondanks is het een technisch een knap staaltje werk! Een vloer bestaat namelijk uit een lijst met onderdelen die elk hun functie hebben:

  • Draag-kolommen.
  • Vloerdraagprofielen (hoofd- en kinderbalken).
  • Koppelplaten.
  • Houten hoogverdichte vloerpanelen.
  • Schoringselementen.
  • Bevestigingsmaterialen en accessoires, bijvoorbeeld trappen.

.
Trap verdiepingsvloer magazijn

Hierbij leveren alle onderdelen een bijdrage aan de kracht van de stalen vloer. In het bijzonder de draagprofielen. Bij Twinfloor® zijn vloeren gemaakt van een speciaal profiel, die hierdoor uw verdiepingsvloer extra sterk maken, wat ten gunste komt van de stabiliteit en duurzaamheid.

Als u interesse heeft of vragen heeft of wij aan uw wensen van een verdiepingsvloer kunnen voldoen, schroom niet om contact op te nemen. Onze adviseurs helpen u graag.

Albert den Boer