De komende weken verschijnt er een serie blogartikelen over verdiepingsvloeren. In deze artikelen behandelen we alle aspecten die relevant zijn bij de aanschaf van een verdiepingsvloer. Zo komen onder andere de mogelijkheden, de regelgeving en uiteraard de prijzen aan bod.

In dit eerste artikel wordt behandeld waarom een verdiepingsvloer van toegevoegde waarde kan zijn voor uw organisatie. Kort gezegd, komt het erop neer dat een verdiepingsvloer geschikt is om op een snelle, betaalbare, en relatief eenvoudige wijze extra vloeroppervlak te creëren in uw pand.

Een verdiepingsvloer, ook wel entresolvloer of mezzanine genoemd, kan met behulp van verschillende materialen worden gerealiseerd; met behulp van beton, hout, maar zeker ook met staal. Deze laatste variant brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is niet alleen sterk, maar ook snel op te bouwen en (mits nodig) ook te verhuizen! Probeer dat laatste maar eens met een betonnen vloer.

Voorwaarden voor een verdiepingsvloer

Uiteraard zijn er ook voorwaarden verbonden aan een verdiepingsvloer, ongeacht het materiaal waarvan deze is gemaakt. Een van de voorwaarden voor het realiseren van een verdiepingsvloer is dat de ruimte hoog genoeg is. Voor een stalen verdiepingsvloer moet deze 5 meter of meer zijn. Dit heeft te maken met regelgeving, maar ook dat u er nog onderdoor kunt lopen. De hoogte van een stalen verdiepingsvloer is ongeveer 35 centimeter, zodat er bij een ruimte van 5 meter hoog, nog 2,3 meter (Bouwbesluit) overblijft, bij evenredig hoge etages.

Voor wie is het geschikt?

Verdiepingsvloeren zijn geschikt voor talloze toepassingen. Vanzelfsprekend zijn er bepaalde branches die relatief vaak gebruik maken van verdiepingsvloeren:

Verdiepingsvloer voor opslag en productie:

De meest voorkomende toepassing van een verdiepingsvloer is die voor de opslag of productie van goederen. Een stalen verdiepingsvloer is voor dergelijke bedrijven aantrekkelijk omdat het een financieel aantrekkelijkere oplossing is dan het bijbouwen van een stenen aan- of nieuwbouw of verhuizing naar een ander pand.

Twinfloor verdiepingsvloer

Verdiepingsvloeren in de Retail:

Winkelruimte is doorgaans zeer kostbaar. Voor retailers kan een entresolvloer dan ook een zeer aantrekkelijke manier zijn om de extra vloeroppervlak te creëren door het plaatsen van een verdiepingsvloer. Hiermee kunnen er meer producten worden gestald of kan de extra verdieping  dienst doen als opslagruimte (zie bovenstaande item). Daarnaast voegt een extra vloer ook waarde toe aan uw pand.

Twinfloor entresolvloeren

Verdiepingsvloeren voor kantoren:

Een extra vloer voor kantoren kan van meerwaarde zijn vanwege het flexibele karakter. Zeker in combinatie met systeemwanden- en plafonds is eenvoudig een kantoor op te zetten en, mits gewenst, (af te breken) te demonteren.

Verdiepingsvloeren voor fitnesscentra:

Ook voor fitnesscentra zijn verdiepingsvloeren uitermate geschikt. Door het bijplaatsen van een entresolvloer is er meer ruimte voor groepslessen of fitnessapparatuur en hoeft de capaciteit van de ruimte geen belemmering te zijn voor een toename in het aantal leden en dus omzet.

Twinfloor verdiepingsvloer sport en fitness

Vragen

Heeft u vragen over de toepassingsmogelijkheden van verdiepingsvloeren? Stel ze gerust, wij helpen u graag! Dat kan telefonisch, per mail of via het contacformulier.

Albert den Boer