De wereld veranderd razendsnel, dat hoor (en merk) ik met grote regelmaat. Veel ondernemers hebben ook te maken met factoren die aan verandering onderhevig zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan; technologische ontwikkelingen, economische omstandigheden, social media, consumentengedrag en nieuwe economische groeilanden en -markten.

In hoeverre bepalen deze of andere factoren een dagelijkse bedrijfsvoering? Ondernemers willen hun concurrentievoordeel behouden en daar waar mogelijk uitbouwen. Om adequaat op veranderingen te kunnen anticiperen heeft men in de meeste gevallen financiële- of 

Een groot aantal van mijn directe collega’s (adviseurs en engineers) zijn dagelijks bezig met het zo efficiënt mogelijk benutten van (bedrijfs)ruimtes. Fysieke ruimte dus, zult u denken? Ja, meestal wel maar toch gaat het vaak verder. Neem een ondernemer uit Zoetermeer en al ruim 16 jaar een gewaardeerde klant. Zijn handelsmaatschappij zag de afgelopen jaren zowel de verpakkingseenheden als de doorlooptijden sterk veranderen. Daarnaast vergrootte hij zijn afzetmarkt zich richting Duitsland, Polen en Scandinavië. Het personeelsbestand groeide ondertussen aanzienlijk van 12 naar 25 personen.

Het bedrijfspand werd destijds weliswaar op de groei gekocht maar toch worstelde men de laatste jaren met een continue gebrek aan ruimte. Vorig jaar viel daardoor het woord verhuizen. Iets wat natuurlijk behoorlijk ingrijpend en kostbaar is. Daarnaast weet iedereen dat de banken momenteel niet erg welwillend met financieringen zijn. Met Twinfloor is er toen naar een interne oplossing gezocht. Die oplossing werd gevonden in een nieuwe magazijnindeling. Bestaande magazijnstellingen werden verplaatst en door de integratie van een compleet nieuwe verdiepingsvloer ontstond 265 m2 extra kantoor- en opslagruimte.

Deze verbouwing heeft ervoor gezorgd dat een dure verhuizing voorlopig van de baan is. Met een relatief lage investering beschikt de ambitieuze ondernemer niet alleen over meer fysieke ruimte maar heeft hij ook zijn financiële ruimte behouden. Het is prettig dat Twinfloor op deze manier een bijdrage kan leveren aan het succes van andere ondernemers. Samen meebewegen met de veranderende omstandigheden en factoren waar we allemaal, bijna dagelijks, mee te maken hebben.

Door: Marco Hofland